Logo
Contact

Contenttips voor maart '22

Laatst gewijzigd: 09/03/2022

Inspiratie vinden om social media berichten te schrijven kan soms een uitdaging zijn. Zeker als je even zonder inspiratie zit. Dan is het handig als je gebruik kan maken van 'feestdagen' die lokaal, nationaal of internationaal gevierd worden. Zeker als die een duidelijke link bevatten naar de diensten of producten die jij verkoopt.

Elke maand kan je op mijn Instagram profiel een greep uit deze feestdagen vinden. Er zijn er uiteraard teveel om ze elke maand allemaal op te lijsten. Net daarom probeer ik een goede balans te vinden rond bekende en minder bekende of minder voor de hand liggende feestdagen.

Rond welke feestdag maak je best een social media bericht?

Want een bericht maken rond Valentijn, Pasen, Moeder- of Vaderdag en Kerstmis kunnen we allemaal. Het is net interessant om iets te doen rond minder populaire dagen. De kans is dan immers groot dat jouw bericht eruit springt.

Enkele voorbeelden

Neem nu "dag van de slaap". Als jij bedden, bedlinnen, nachtlampjes, pyjama's, .. verkoopt, kortom iets wat met slapen te maken heeft is dit een uitgelezen kans om dit te belichten en/of een leuke kortingsactie of wedstrijd te organiseren.

Je hoeft zeker niet altijd korting te geven of een wedstrijd te organiseren. Een dag zoals 'internationale dag van de astrologie' is dan vb. leuk om interactie aan te gaan met jouw volgers. Zo kan je hen op Instagram aan de hand van een vraagsticker vragen welk sterrenbeeld zij hebben. Of ze kunnen raden welk sterrenbeeld jij hebt.

Heb jij een horecazaak, ben je een bakker of verkoop je wafels? Dan is 25-03 voor jou dé uitgelezen dag om jouw activiteit onder de aandacht te brengen!

En wat buiten deze feestdagen?

Uiteraard is het handig als je, buiten deze feestdagen, een duidelijk plan hebt van welke soort berichten je elke week/maand op jouw social media kanalen publiceert. Deze moeten nl. interessant zijn voor jouw volgers.

Ben jij al enige tijd professioneel actief op Instagram en wil je graag dat ik jouw profiel grondig doorlicht?

Dan is een Instagram Audit echt iets voor jou. Je ontvangt een uitgebreid en gepersonaliseerd rapport waarin jouw profiel onder de loep genomen wordt en jij doelgericht advies krijgt om nog meer uit jouw social media te halen. Meer weten? Neem dan hier een kijkje!

Contacteer me voor meer info!

Groetjes,

Laurence

Social Media Manager – Visibilis BV

Contact

info@sm-manager.be
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram