Ik zat met mijn handen in mijn haar, figuurlijk dan.
Al meer dan een decennium gaf ik in bijberoep kleur- en stijladvies aan mannen en vrouwen. Maar ondanks lovende recensies en bakken ervaring bleef de instroom van klanten plots hangen.
Rekening houdend met het feit dat klanten in de regel slechts één keer naar mij kwamen was het belangrijk om die stroom van nieuwe klanten groot genoeg te houden.
Maar hoe dan? Ik had een website, schreef regelmatig blogs, stuurde nieuwsbrieven en verdeelde flyers in de buurt. Tot dat laatste ook niet meer mocht zonder een fikse taks te betalen.
Toen besefte ik dat ik aan de slag moest gaan met social media. Maar daar kende ik niets van! Ik had zelfs geen privé Facebook account..
Het was dus tijd voor actie en ik schreef me in voor de opleiding ‘social media consultant’. Dit bleek een allesomvattende en superboeiende opleiding te zijn. En gedurende die opleiding begonnen ondernemers in mijn netwerk, die wisten dat ik hiermee bezig was, mijn hulp in te roepen voor hun social media. Dus ik had al klanten nog voor ik goed en wel afgestudeerd was.
Voltijds werken + 2 bijberoepen, dat ging natuurlijk niet. Dus borg ik mijn kleurdoeken na 10 jaar op en koos ik resoluut voor mijn activiteit als social media manager.
Net omdat ik vanuit mijn vorig bijberoep heb mogen ervaren welke positieve impact de juiste kledij kan hebben op mensen hun zelfzekerheid en eigenwaarde, heb ik mijn hart verloren aan de ‘wellbeing’ sector. Want ondernemers uit deze sector (zoals vb. kapsters, schoonheidsspecialistes, make-up artists,..) zijn ook allemaal een kei in hun vak. Hun werk draagt ook positief bij aan hoe goed mensen zich in hun vel voelen. En dat maakt dat ik zo graag met hen samenwerk. Maar net zoals ik indertijd was, zijn zij expert in hun vak maar niet in social media.
Door hen te ondersteunen met hun social media (door het uit handen te nemen of aan te leren hoe ze het zelf kunnen doen) kunnen zij op hun beurt de juiste mensen blijven aantrekken en nog meer mensen helpen om hun goed in hun vel te voelen.
Dit doe ik steeds op mijn “rechttoe rechtaan” manier: ongemeen eerlijk, to-the-point en met een vleugje humor.