Logo
Contact

Wanneer post je het best op Instagram?

Laatst gewijzigd: 07/03/2022

Je hebt een Instagram bericht klaar staan maar wanneer publiceer je dit nu best om zoveel mogelijk mensen te bereiken? Wel, dat hangt er vanaf van wat je verkoopt en wanneer jouw volgers online zijn.

Wat verkoop je?

Stel dat jij een product of dienst (vb. een training) verkoopt voor mensen die problemen hebben om door te slapen. Dan laat je jouw bericht best 's nachts verschijnen want dan is de kans immers groot dat jouw doelgroep wakker is. En jij wil hen net helpen met dat probleem.

Wanneer zijn jouw volgers online?

Jouw statistieken zullen jou ook helpen om na te gaan wanneer jouw volgers het meest actief zijn op Instagram.

Heb je meer dan 100 volgers? Super, dan heb je toegang tot jouw statistieken en kan je deze informatie gebruiken om het ideale tijdstip voor publicatie te bepalen. Opgelet, dit is enkel het geval voor professionele en 'makers' profielen. Privé profielen krijgen geen toegang tot statistieken.

Waar vind je deze statistieken?

Ga naar de startpagina van jouw Instagram profiel.

Klik op de knop statistieken (zie afbeelding hiernaast)

Ga vervolgens naar:

* Totaal aantal volgers

* Scrol naar beneden naar "meest actieve tijden"

* Klik op de pijltjes en de blauwe balken om te bekijken hoeveel volgers per tijdsblok van 3h actief zijn.

Startpagina Instagram account

Heb je minder dan 100 volgers?

Dan is het nog even wachten tot je toegang krijgt tot jouw statistieken. In tussentijd is het voor jou interessant om op verschillende tijdstippen te posten (ochtend, middag, avond, weekdagen en weekend) om na te gaan wanneer je de meeste reacties en likes krijgt.

Uiteraard zal de inhoud van jouw berichten hier ook bepalen hoeveel likes en reacties je ontvangt maar zo kan je toch al een beetje inschatten welk tijdstip het goed doet bij jouw (potentiële) volgers.

Wil jij graag 1-op-1 advies krijgen om te groeien op Instagram? Daar kan ik jou zeker mee helpen! Contacteer me vrijblijvend voor meer informatie!

Groetjes,

Laurence

Social Media Manager – Visibilis BV

Contact

info@sm-manager.be
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram