Logo
Contact
Volgers op Instagram krijgen, meer volgers Instagram bedrijf, hoe val je op op Instagram

Hoe krijg ik snel meer volgers op Instagram?

Laatst gewijzigd: 23/04/2023

Onlangs sprak ik met een onderneemster die zich gefrustreerd voelde over Instagram. Ze was nl. gemiddeld 3 uur (!) per dag actief op dit social media kanaal maar er kwamen maar geen volgers bij. 

Ze deed naar haar gevoel nochtans echt haar best maar het lukte haar niet om dat volgersaantal naar boven te krijgen én ook effectief meer volgers én klanten via Instagram aan te trekken. 

Hoe groeien op Instagram in 2023?

Instagram is en blijft anno 2023 een superinteressant social media-platform.

Het is één van de meest populaire sociale media-platforms, met meer dan 1 miljard gebruikers over de hele wereld. Als je wilt groeien op dit kanaal, heb je dan ook best een strategie of een plan voorhanden. Tenminste als jouw doel is om snel volgers te krijgen en je bereik op het platform te vergroten.

De onderneemster die ik sprak was vooral heel druk bezig .. met de verkeerde dingen.  En dat is natuurlijk eeuwig zonde.  Er treft haar uiteraard geen schuld!  Ze deed haar best, met de kennis die ze op dat moment had.  Maar hoe zou jij je voelen in haar geval, als je in plaats van 3 uur per dag actief zijn op Instagram, 3 uur per dag nieuwe klanten kan helpen? Dat zou toch veel fijner zijn niet? 

Groeien op Instagram is -nog steeds!- mogelijk én hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.  Echt niet! Maar dan moet je wel weten WAT je precies moet doen. 

7 tips om snel Instagram volgers te krijgen

1. Gebruik relevante hashtags voor meer volgers

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel van Instagram. Ze helpen gebruikers om jouw berichten te vinden en kunnen jouw bereik vergroten. Het is dus belangrijk om relevante hashtags te gebruiken bij jouw berichten en in jouw stories om zichtbaar te worden bij potentiële volgers.

Het gebruik van algemene hashtags zoals #tbt (= Throw Back Thursday) of #instagood is echter niet voldoende.  

Wat doe je dan best wél?  Gebruik hashtags die specifiek gekozen zijn i.f.v. jouw bedrijf, producten en/of diensten. Het gebruik van deze niche hashtags zal jou helpen om potentiële klanten te bereiken die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Als jouw activiteiten of producten geografisch gebonden zijn voeg je idealiter ook enkele locatie gebonden hashtags toe.

Meer Instagram volgers dankzij hashtags, meer volgers, nieuwe volgers
Gebruik relevante hashtags voor meer volgers te krijgen op Instagram

2. Post regelmatig & deel waardevolle berichten

Zorg ervoor dat je regelmatig berichten publiceert om zichtbaar te blijven bij je volgers en kijk welk tempo voor jou haalbaar is. Als het jou lukt om week na week 2 keer per week berichten te maken, is dat prima om te starten. 

Als je sneller wil groeien kan je het aantal berichten verhogen maar kijk vooral dat je het tempo kan volhouden.  Beter elke week twee berichten dan in week 1 twee berichten, in week 2 geen berichten en in week 3 slechts één bericht.  Consistentie is de sleutel tot succes op Instagram.

Het is niet alleen de frequentie die telt, het is vooral ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de inhoud die je deelt interessant, relevant en waardevol is voor je doelgroep. Anders haken volgers immers af. 

Een handige kapstok is om hierbij steeds de zin “Whats In It For Me” (afgekort WIIFM) in jouw achterhoofd te houden.  En dan bedoel ik WIIFM vanuit het perspectief van jouw volgers.  Maak met elk bericht dat je publiceert de link naar wat het voordeel is voor hén.  Zodat het interessant blijft om jouw pagina te volgen.

Zakelijke bedrijfspagina’s zijn er immers voor jouw volgers, niet voor jezelf.  Daar heb je persoonlijke pagina’s voor. 

3. Gebruik Instagram Stories

Instagram Stories, de verhalen die 24 uur bovenaan jouw profiel blijven staan, zijn een handige manier om de aandacht van je volgers te trekken en hen te betrekken bij jouw bedrijf en activiteiten.

Probeer op een creatieve en boeiende manier de aandacht en betrokkenheid van jouw volgers te houden door gebruik te maken van verschillende functies zoals GIF's, polls, vragen en quizzes. 

Stories zijn ook een dankbare manier om een iets persoonlijkere kant van jouw bedrijf of jezelf te laten zien. Zo kan je kan een blik achter de schermen delen, laten zien wat je die dag gedaan hebt, ..

Je hoeft uiteraard niet heel je privé leven te tonen, daar zijn immers persoonlijke pagina’s voor, maar een stukje van jezelf (of je team) laten zien helpt wel om een connectie te creëren tussen jouw volgers en jouw bedrijf. En stories zijn daarvoor een heel handige tool! Potentiële nieuwe volgers kunnen – voor ze op de VOLGEN knop drukken – deze stories ook bekijken en zo kunnen ze jou meteen in actie zien, bekijken wat je deelt, .. Ze kunnen als het ware meteen kennismaken met heel recente info die jij gedeeld hebt.  En dit maakt het voor hen makkelijk(er) om te besluiten of het voor hen interessant is om jou te volgen (of niet).

Volgers kopen, snel volgers krijgen, 1000 Instagram volgers
Via Stories kunnen potentiële volgers jou beter leren kennen

4. Werk samen met influencers om nieuwe volgers aan te trekken

Influencer marketing is een krachtige manier om je bereik te vergroten en nieuwe volgers aan te trekken. Influencers kunnen jouw producten en/of diensten immers promoten bij hun bestaande ‘tribe’ waardoor jij een heel nieuwe doelgroep kan bereiken op een laagdrempelige manier.  Deze manier van reclame maken wordt immers vaak makkelijker ‘aanvaard’ dan pure advertenties.

Het is uiteraard belangrijk om goed af te wegen met wie je samenwerkt.  De influencer in kwestie moet immers een link & klik hebben met jouw activiteiten en/of producten.  Kies dus heel bewust met wie je in zee gaat, maak duidelijke afspraken en wees vooral niet bang om ook voor micro influencers te kiezen.  Het gaat immers niet zozeer om het aantal volgers waar de influencer over beschikt maar wel 1. Of die volgers interesse zouden hebben in jouw producten en diensten en 2. Dat die volgers echt een hoge mate van betrokkenheid hebben met de influencer in kwestie.  Volgers met een echte interesse in jouw product of dienst zijn immers waardevoller dan volgers die slechts passieve interesse hebben.

5. Organiseer wedstrijden om meer volgers te krijgen

Het organiseren van wedstrijden kan jou nieuwe volgers opleveren én de betrokkenheid met jouw bestaande volgers vergroten.

Je kan alleen een wedstrijd organiseren of je kan hiervoor ook samenwerken met een collega-ondernemer m/v wiens volgers potentieel interesse zouden kunnen hebben in jouw producten en/of diensten en vice versa.  Zou kunnen jullie vb. een gezamenlijk pakket van producten en/of diensten verloten en dankbaar gebruik maken van mekaars netwerk. Win-Win!

Wat kan je vragen aan de volgers om kans te maken op jouw prijs?

Je kan vb. vragen om 1 of meerdere berichten van jouw of jullie pagina te liken, jouw (of jullie) pagina(‘s) te volgen, vrienden te taggen in een reactie onder het bericht, een bericht te delen in stories, .. de mogelijkheden zijn groot. 

Let er vooral op dat je de voorwaarden en timing duidelijk vermeldt en communiceer aub ook over de winnaar/winnares!  Er is niets zo ‘fake’ als een wedstrijd organiseren en geen winnaar aanduiden of de post offline halen zonder een winnaar te kiezen .. gewoon omdat je ‘ego’ niet blij is het aantal volgers dat het opgeleverd heeft.  (En ik verzin dit niet, ik heb zo’n geval gekend.)

6. Maak gebruik van Instagram-advertenties

Instagram-advertenties kunnen een effectieve manier zijn om snel nieuwe volgers te bereiken. Je kan ervoor kiezen om te adverteren voor specifieke doelgroepen op basis van demografie, interesses en gedrag. Adverteren kan via een zogenaamde ‘dark-post’ of via het promoten van een bestaand bericht.  Het verschil tussen beide advertenties leg ik uit in mijn podcast nummer 39.

Nieuwe volgers aantrekken via advertenties

Let er vooral ook op dat jouw Instagram pagina tip top in orde is VOOR je geld uitgeeft aan advertenties.  Anders is het weggegooid geld.  Je houdt immers toch ook geen open-huizen-dag (om je huis te verkopen) zonder eerst op te ruimten, te poetsen en een frisse ruiker bloemen te voorzien?

7. Connecteer met andere gebruikers

Interactie met andere Instagram-gebruikers is een eenvoudige manier om jouw aanwezigheid op het platform te vergroten. Zoek naar andere gebruikers in jouw niche en reageer op hun berichten. Dit zal je helpen om jezelf te laten zien bij hun volgers en zo potentieel nieuwe volgers aan te trekken.

Vergeet ook jouw reeds bestaande volgers niet! Door regelmatig een kijkje te nemen op hun pagina en onder enkele van hun berichten -oprechte!- reacties na te laten kan je ook opgemerkt worden door jouw volger hun volgers.  Die jouw pagina via deze weg dan kunnen ontdekken. 

Conclusie

Instagram is een geweldige opportuniteit voor ondernemers en bedrijven om hun aanwezigheid op sociale media te vergroten en nieuwe klanten te bereiken. En met deze 7 tips kan je jouw aantal volgers en jouw bereik alvast een boost geven.

Wil je graag meer tips en advies? Volg me dan op Instagram!

Groetjes,

Laurence

Social Media Manager – Visibilis BV

Contact

info@sm-manager.be
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram