Logo
Contact
5 tips om te groeien

5 tips om te groeien op Instagram

Laatst gewijzigd: 10/10/2021

Hoe kan je jouw engagement proces versnellen? 
Door o.a. jouw account goed op te volgen.

Hieronder 5 tips:

  1. DM’s* beantwoorden: idealiter de dag zelf of ten laatste 1 dag later. Wanneer je jouw DM’s beantwoordt worden jouw posts en stories door Instagram immers naar ‘boven geduwd’ in de feed van de persoon waarmee je communiceert.
    *(Direct Messages: de berichten die in jouw inbox op Instagram binnenkomen)
  2. Reacties beantwoorden: heb je een reactie gekregen onder een post? Reageer hier dan zeker op! Idealiter met een (kort of lang) antwoord, minstens met een like.  Jouw volgers zijn jouw ‘tribe’ en tevens (potentiële) klanten en verdienen een reactie.  
  3. Zoek actief naar accounts die gelinkt zijn aan jouw sector en volg er elke dag een paar nieuwe: de kans is immers groot dat je zo weer een aantal volgers in de plaats krijgt en op die manier wordt jouw bereik weer groter. 
  4. Zoek naar hashtags die gelinkt zijn aan jouw bedrijf en like een aantal recente posts. ‘Geef wat je wil ontvangen’, zo eenvoudig is het.  
  5. Neem de tijd om een paar -oprechte!- reacties na te laten bij berichten die je in jouw feed ziet verschijnen. Dit is de makkelijkste manier om iemands aandacht te trekken en op een waardevolle manier in contact te blijven. 

Heel veel succes!

Social Media Manager – Visibilis BV

Contact

info@sm-manager.be
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram